De verschillende soorten klimroos

Ben je op zoek naar een kleurrijke plant die je tuin in één oogopslag kan opfleuren? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de klimroos. De klimroos is een kleurrijke en fleurige plant, die in iedere tuin geplaatst kan worden voor een fleurig aanzicht. Met zijn lange, slappe takken groeit de klimroos perfect langs muren, schuttingen en pergola’s. Hier hebben de klimrozen echter wel wat hulp bij nodig, bijvoorbeeld door de rozen aan te binden tegen speciale rekjes en regenbogen. Wat voor hulp je de klimroos dient te bieden en welke vorm van onderhoud de klimroos nodig heeft, verschilt per soort klimroos. Zo zijn er verschillende soorten klimrozen te koop, die stuk voor stuk weer van elkaar verschillen. In onderstaande tekst lees je meer over de verschillende soorten klimroos.

 

Maak kennis met de verschillende soorten klimroos

Bij het aanschaffen van klimrozen voor je tuin, kun je kiezen uit verschillende soorten klimroos. Zo zijn er klimrozen die één keer in het seizoen bloeien, meestal van half juni tot half juli. Deze soort klimroos krijgt na het bloeien vaak mooie rozenbottels, die de plant ook zonder bloem een prachtige uitstraling geven. Daarnaast zijn er tevens doorbloeiende klimrozen te koop. Deze klimrozen bloeien van juni tot in het najaar, waardoor je lang plezier kunt hebben van deze bijzondere plant. Tot slot zijn er ook klimrozen op stam. Deze klimrozen worden ook wel treurrozen genoemd en hebben een geheel andere uitstraling dan de klimrozen die één keer in het seizoen bloeien en de klimrozen die van juni tot in het najaar bloeien.

 

Een aparte groep klimrozen zijn de ramblers. Dit zijn rozen die meestal maar één keer per seizoen bloeien en sneller groeien dan andere klimrozen. Zo kunnen ramblers wel tot acht meter hoog worden, maar bloeien de ramblers meestal maar erg kort. Na het bloeien krijgen de ramblers mooie rozenbottels, die de plant alsnog een mooie uitstraling geven. Lees meer over het onderhoud van de klimroos via deze link

Mooie klimrozen
klimrozen

Author: