Hoe een rookverslaving overwinnen?

Ben je op zoek naar een manier om je rookverslaving te overwinnen? Het is lastig om een rookverslaving het hoofd te bieden. Er zijn maar weinig mensen die cold turkey kunnen stoppen. Het is ook één van de vervelendste verslavingen, want het is buitengewoon slecht voor je gezondheid. De kans op het krijgen van een levensbedreigende ziekte door overmatig roken is groot. Dit is dan ook de reden waarom veel rokers alsmaar pogen te stoppen met deze gewoonte.

Hulpmiddelen

Er zijn allerlei zelfhulpboeken en middeltjes op de markt verkrijgbaar om deze verslaving te stoppen. Zo worden nicotinepleisters en nicotinekauwgums door potentiële ex-rokers vaak gebruikt, maar veel gebruikers van deze pleisters en kauwgums houden het niet lang vol. Andere mogelijkheden waren er vaak niet, totdat de e-sigaret enkele jaren geleden met een nieuwe opmars begon. Ruim tien jaar geleden werd de e-sigaret ook al verkocht, maar destijds was het een inferieure nepsigaret. Dat is nu wel anders en dankzij e-smoking kun je je eindelijk verzetten tegen je rookverslaving.

Kennis maken met elektrisch roken

E-rokenDe eerste kennismaking met e-roken hoeft niet duur te zijn. Zoek op een interessante e-sigaret aanbieding en de kans is groot dat je online een aantal interessante aanbiedingen tegenkomt. Waarschijnlijk dat je na je eerste kennismaking met dit vrij nieuwe fenomeen overtuigd bent. Veel ex-rokers zijn er in elk geval uitermate positief over.

Elektrisch roken heeft vooral veel voordelen ten opzichte van de gewone sigaret. E-smoking is aanzienlijk minder ongezond dan het opsteken van een conventionele sigaret. Het is veel goedkoper, omdat er geen accijns worden geheven op e-sigaretten. Daarnaast ruik je niet meer naar ook. Voor niet-rokers is dat ook een stuk prettiger, want zelf ruik je de rookgeur waarschijnlijk niet meer. Eenmaal je een tijdje gestopt bent zul je pas merken wat voor onaangename geur dit is. Tenminste, veel mensen vinden dit een onaangename geur.

Author: