Paleo afvallen en wat onze voorouders aten

Afvallen met Paleo is een revolutie gebleken binnen de dieetwereld. Veel diƫten zijn gebaseerd op veel andere voedingsproducten als het Paleo dieet. Bij het Paleo afvallen zul je niet of nauwelijks suikers binnen krijgen. Dit zijn natuurlijk dikmakers. Ook zuivelproducten en graanproducten zijn boosdoeners en deze zul je binnen het Paleo dieet niet tegenkomen. Je hoeft als je Paleo Dieet Recepten Boekkiest voor deze afvalmethode niet bang te zijn dat je veel spiermassa zult verliezen, want door veel vlees, eieren en vis et cetera te consumeren krijg je voldoende eiwitten binnen, zodat je geen spiermassa zult verliezen, maar vooral veel vet.

Geleidelijke weg

We raden je aan om voor de geleidelijke weg te kiezen. Je kunt kiezen voor een rigoureus dieet waarbij je in een maand tijd vijf of misschien wel tien kilo gewicht verliest, maar vaak krijg je te maken met het jojo-effect. Het gaat niet eens zozeer om het verliezen van veel gewicht, maar meer om het veranderen van gewoonten. Je zult structureel gezond of gezonder moeten leven dan hoe je nu leeft. Het Paleo dieet kan hierbij helpen, want door bewust voor deze lifestyle te kiezen zul je veel gezonder gaan eten.

paleo recepten

Bij het kiezen voor Paleo is het wellicht wel zo dat je in het begin enorm zult moeten wennen aan deze manier van eten. Bij Paleo is het namelijk zo dat je heel veel voeding niet meer mag eten. Dit betekent dat je veel tijd zult moeten steken in het verzinnen van nieuwe gerechten. Gelukkig zijn er online legio recepten te vinden, waardoor het eenvoudiger wordt om voor deze manier van afvallen te kiezen.

Zoals aangegeven is de geleidelijke weg de beste, want zo leer je jezelf een gezonder leefpatroon aan. Je zult gezonder eten en dit betekent uiteindelijk ook het verlies van gewicht. Tenminste, het is wel de bedoeling dat je niet meer gaat eten dan je nodig hebt. Als je te veel blijft eten, ook bij het Paleo principe, zul je niet afvallen.

Author: