Waarom men steeds vaker voor Mediation kiest

Je ziet het vaak voorkomen. Koppels die niet meer goed met elkaar kunnen leven en voor een echtscheiding kiezen. Meestal is dit een goede beslissing. Vooral wanneer er kinderen bij betrokken zijn die niet in een gezin moet wonen waarin er onenigheid is. De rechter bepaalt dan wat er gaat gebeuren en dan gaat men door met hun leven.

Maar het levert niet altijd goede resultaten. De kans is groot dat de ene persoon niet tevreden is met de regeling en dat die zelfs voor moeilijkheden kan zorgen. Je wilt dit natuurlijk voorkomen en ervoor zorgen dat een ieder tevreden is met de ultieme beslissingen. Je hebt een beter kans om dit te krijgen door middel van Mediaton.

In dit geval wordt er buiten de rechter om afspraken gemaakt. Een derde persoon komt erbij om een oplossing te vinden waarbij alle partijen tevreden zullen zijn. De persoon geeft geen advies en neemt ook geen beslissingen voor u. Alle problemen worden onderling besproken om tot een oplossing te komen.

Dit neemt meestal veel minder tijd in beslag dan wanneer u naar een rechter zou stappen. Als u naar een mediation in Meppel zoekt, dan zult u een hele lijst met deskundigen vinden die u kunnen helpen. Kies voor een manier die gegarandeerd goede resultaten zal leveren zodat een ieder door kan gaan met zijn of haar leven en de kinderen een goede opvoeding blijven krijgen.

Author:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *