Winterzon Vakantie Eilat Israël

Eilat is een kustplaats aan de rode zee. Het is centraal gelegen in Israël en een goede uitvalsbasis naar verschillende andere gebieden in de buurt. En omdat Eilat één van de vredigste en rustigste plaatsen in Israël is en de regering een gunstige handelsregeling heeft getroffen voor deze stad, is het een erg prettige vakantiebestemming. Dit is niet alleen het geval in de zomer, maar ook in de winter. In de winter is de gemiddelde temperatuur van Eilat namelijk tussen de 8 en 21 graden met vele zonuren per dag.

En niet alleen het klimaat is een goede reden om naar Eilat in Israël te gaan, maar ook de bezienswaardigheden zijn de moeite waard. Zo is de rode zee bij Eilat een waar paradijs voor de watersporter, aangezien je in deze zee kan duiken, snorkelen, windsurfen, waterskiën en nog meer. Ook kun je met dolfijnen zwemen in Dolphin Reef, waar dagelijks vele dolfijnen samen komen om te spelen. En wil je echt iets bijzonders zien, dan ga je naar Coral Beach. Hier liggen de koraalriffen zeer dichtbij de kust, waardoor je de fraaie koralen goed kunt bekijken. Bovendien is ook het uitgaansleven in Eilat zeker de moeite waard. De boulevard langs de kustlijn van Eilat is ’s avonds één groot feest, waar je terecht kan bij vele cafés, discotheken, eetkraampjes en zelfs leuke attracties, zoals een bungee ball.

Het landschap van Eilat is zoals je het van Israël zou verwachten, namelijk woestijnachtig met prachtige stranden. Hierdoor is het altijd lekker warm in Eilat, maar kun je ook lekker afkoelen in de rode zee.

Als je vanuit Amsterdam vliegt, ben je ongeveer 9 uur onderweg naar Eilat. Dit lijkt lang, maar is zeker de moeite waard als je bekijkt wat voor klimaat, bezienswaardigheden en landschap er op je wacht in Eilat. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen kiezen voor een winterzon vakantie naar Eilat. Heb je behoefte aan een vakantie in de winter, maar heb je geen zin om op skivakantie te gaan? Dan is een ontspannende winterzon vakantie naar Eilat zeker iets voor jou.

Author: